vrijdag 21 november 2014

Meethoeken november

Tijdens de meethoeken leerden we alles over de liter, deciliter en centiliter. Ook herhaalden we nog eens de digitale klok, de lengtematen en de geldwaarden.
Meethoeken november

Auteur Luk Depondt op bezoek

Donderdagnamiddag 13 november kregen we auteur Luk Depondt op bezoek. Hij vertelde ons wat meer over 'auteur-zijn', las enkele gedichten en fragmenten voor en hij leerde ons hoe een boek werd gemaakt. Een leerrijke namiddag!
Luk Depondt

Halloween

De laatste dag voor de herfstvakantie organiseerden we samen met het vierde leerjaar een 'Halloween-doorschuifdag'. De leerlingen werden ingedeeld in 4 groepen (klasoverschrijdend) en mochten koekjes bakken, skeletten maken met pasta, monsters tekenen a.d.h.v. een stappenplan en enge liedjes zingen.
Halloween

Gezond ontbijt

Om het thema 'Aan tafel' te starten schoven we woensdagmorgend onze beentjes onder de tafel voor een lekker en gezond ontbijt!
Gezond ontbijt

Meethoeken september

De kinderen mochten aan de slag in een hoekenwerk. In elke hoek konden ze een andere opdracht uitvoeren. Er was een computerhoek, waar ze konden oefenen op de digitale klok, een geldspel en ze gingen ook aan de slag in een winkeltje.
Hoekenwerk meten en metend rekenen

vrijdag 14 november 2014

Later word ik artiest!

Op maandag 8 september mochten wij naar de Hagelandse Academie. Daar hebben we kennis gemaakt met Kaatje. Kaatje wou graag een artiest worden, ze leerde ons heel wat muziekinstrumenten kennen. We mochten accordeon, piano en nog veel andere instrumenten bespelen. De juf van drama en de meester van muziek hebben we ook leren kennen. Op het einde hebben we met iedereen het liedje 'Later word ik artiest' gezongen. Een hele fijne namiddag!
Later word ik artiest